Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Pacte per a l’Ocupació i la Ruta Patrimonial i Natural: temes centrals del Consell d’Alcaldies del Garraf

El Consell d’Alcaldies és un espai de debat i planificació dels temes d’interès per a la comarca


10 de juliol de 2018Divendres passat, 6 de juliol, es va celebrar a la Masia d’en Cabanyes una reunió del Consell d’Alcaldies en la qual es van tractar temes d’interès per la comarca com el Pacte per a l’Ocupació del Garraf i la Ruta Patrimonial i Natural del Garraf, entre d’altres.

 

Durant la reunió, Montse Parramon de l’empresa Daleph va presentar als representants dels ajuntaments i del Consell Comarcal del Garraf la proposta de Pacte per a l’Ocupació al Garraf que s’està treballant amb diversos agents econòmics i socials, fruit de la proposta sorgida en les jornades sobre l’ocupació a la comarca realitzada l’any 2016.

 

El Pacte per a l’Ocupació té per objectiu encetar una línia de col·laboració publicoprivada per generar espais de concertació per treballar en la millora de l’ocupació. En aquest sentit, s’ha realitzat un procés participatiu amb la implicació d’agents econòmics i socials, responsables polítics i tècnics dels sis ajuntaments, Node Garraf, UPC i també representants del sector educatiu dels centres de formació professional.

 

Aquesta proposta ha de guiar les actuacions en l’àmbit de l’ocupació a la comarca en el període 2018-2020 i funcionarà com a instrument de detecció de necessitats i de planificació de les actuacions formatives i ocupacionals en el territori. La signatura, constitució i presentació del Pacte per a l'Ocupació del Garraf tindrà lloc el dimarts 31 de juliol, a la Masia d’en Cabanyes i comptarà amb la participació de tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca, i representants de les entitats implicades.   

 

El Consell Comarcal del Garraf, en tant que ens aglutinador de les polítiques d’ocupació, executa accions comarcals en matèria d’ocupació, conjuntament i en coordinació i treball en xarxa amb els municipis del Garraf, com els programes de Treball i Formació, el Programa 30 Plus, Programes de foment de l’ocupació amb joves, Prospecció ocupacional o el Programa UBICAT.

 

D’altra banda, Anna Comellas i Jordi Tutusaus, de l’empresa Geosilva van presentar als alcaldes i alcaldesses el projecte de la Ruta Patrimonial i Natural del Garraf, que ha estat treballat amb tots els municipis de la comarca.

 

El projecte permetrà que cada municipi disposi d’un camí en el qual es pugui apreciar l’entorn patrimonial i natural. La proposta contempla una selecció dels trams més emblemàtics de rutes ja existents per potenciar-los i dinamitzar-los, sota la idea que siguin trams curts, accessibles i que permetin presentar algun punt patrimonial o paisatgístic identitari de la comarca.

 

Aquest dijous s’elevarà al ple comarcal la proposta d’aprovació inicial de la diagnosi i memòria valorada d’intervencions de la Ruta del Patrimoni del Garraf i durant el mes de setembre està prevista la seva presentació pública. Aquest projecte forma part del programa “Garraf: camins, patrimoni i natura”, subvencionat pels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), de la Unió Europea

 

 

 

 


  • Consell d'alcaldies

    Consell d'alcaldies

  • Consell d'alcaldies

    Consell d'alcaldies