Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El ple del Consell Comarcal del Garraf aprova l’adhesió al programa Timol, per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat

Durant la sessió plenària també es van aprovar convenis amb els ajuntaments en matèria d'ocupació i suport a famílies amb vulnerabilitat alimentària


11 de juny de 2018El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat dijous passat a la Masia d’en Cabanyes, va aprovar l’adhesió al programa Timol, per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu d’aquest acord és consolidar la implicació de tots els ajuntaments de la comarca en aquest programa, per continuar desenvolupant la seva tasca amb els valors i els estàndards de qualitat actuals. Els ajuntaments i el consell comarcal faran aportacions econòmiques i designaran representants polítics al plenari, així com representants per a la comissió tècnica.

 

El programa Timol ha assessorat 259 persones, ha desenvolupat 114 itineraris d’inserció i ha aconseguit 74 contractes. Actualment hi ha 60 persones en alta i 31 contractades. Les persones que hi participen realitzen un itinerari de preparació i orientació per treballar en l’àmbit que més s’ajusta al seu perfil, tenint en compte els seus interessos i les seves competències. D’altra banda, es treballa amb l’empresa, amb assessorament i seguiment al llarg de tota la relació laboral.

 

Durant la sessió plenària també es van aprovar convenis de col·laboració amb la Creu Roja, els ajuntaments de Cubelles, Canyelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges per la Campanya de suport a famílies amb vulnerabilitat alimentària pel proper estiu, amb un import total de 33.226,73 €. Pel desenvolupament d’aquesta campanya també es va aprovar un conveni amb Càritas, per un import de 18.000 €, per gestionar el lliurament d’aliments a les famílies a través de l’Economat.

 

D’altra banda, es va aprovar la pròrroga dels convenis de col·laboració amb la Creu Roja de Vilanova i els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes per la gestió del servei de transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. També es va aprovar un nou conveni amb l’Ajuntament de Cubelles, que implica la creació d’una nova ruta per a aquest municipi.

 

Així mateix, el ple comarcal va aprovar un acord entre la Direcció General d’Igualtat i el Consell Comarcal del Garraf pel desenvolupament del Servei d’Atenció Integral Local per a persones LGBTI als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, per garantir la no discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

 

Pel que fa al foment de l’ocupació, durant la sessió plenària es va aprovar el conveni pel desenvolupament del projecte “Prospecció ocupacional en el territori del Garraf 2018” amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges, i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Els objectius d’aquest projecte són: establir un canal de comunicació i col·laboració estable amb el teixit empresarial del territori, consolidar la prospecció ocupacional de les empreses amb una metodologia i coordinació comarcal i traspassar a les empreses dels sectors analitzats el procediment de selecció per competències.

 

També es va aprovar el conveni de col·laboració pel desenvolupament del projecte “Envelliment actiu i saludable, i dependència”, i es va acceptar de la subvenció de la convocatòria de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), emmarcada dins el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

La proposta inclou cinc projectes que cerquen millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència a través de l’aplicació de les noves tecnologies i compta amb la participació del Consell Comarcal del Garraf, els sis ajuntaments, el Consorci Sanitari del Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya a través del Grup de Recerca del campus de Vilanova i al Geltrú, la Fundació Ave Maria, l’Institut de Robòtica per a la Dependència i l’Agència d’Innovació Neàpolis de l’Ajuntament de Vilanova i al Geltrú.

 

De la mateixa manera, es va donar compte de l’aprovació definitiva del projecte d’obra pública del Mirador de Montserrat de Canyelles, en el marc de l’actuació "Garraf: camins, patrimoni i natura", que compta amb finançament del FEDER. Així mateix, es va aprovar provisionalment el Pla Especial d’Infraestructures de Telecomunicacions al cim del Montgròs. La proposta permetrà reduir el nombre d’antenes de 8 a 2, per tal que les instal·lacions quedin integrades a l’entorn del cim.


  • Ple Consell Comarcal del Garraf

    Ple Consell Comarcal del Garraf

Enllaços relacionats