Consell Comarcal del Garraf

El Consell d’Alcaldies es reuneix amb Martí Pujol, vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona

Durant la reunió s’ha tractat el Pacte per l’Ocupació al Garraf i el Programa Complementari de Reforma i Millora d’Equipaments Locals de la Diputació


1 de desembre de 2017Avui s’ha dut a terme a la Masia d’en Cabanyes una reunió del Consell d’Alcaldies del Garraf, que ha comptat amb la participació de Glòria García, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Miquel Forns, alcalde de Sitges; Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles, Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella i Francisco Perona, tercer tinent d’alcalde de Sant Pere de Ribes.

 

A la reunió també ha assistit Martí Pujol, vicepresident tercer i diputat delegat de cultura, educació i esports i Josep González-Cambray, coordinador de l’àrea de cultura, educació i esports de la Diputació de Barcelona. Tots dos han compartit amb alcaldes i alcaldesses el Programa Complementari de Reforma i Millora d’Equipaments Locals, dotat amb 30 MEUR per a contribuir al sosteniment de les despeses derivades de les obres i/o actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments locals en els àmbits de la seguretat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

 

El programa té una línia de suport al finançament d’obres i/o actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments culturals (museus, arxius, teatres, centres culturals, sales polivalents i ateneus). Els municipis i les entitats municipals descentralitzades disposen fins al 15 de desembre per fer la sol·licitud dels ajuts.

 

D’altra banda, durant la reunió Montse Parramón de l’empresa Dalleph ha presentat la proposta del Pacte per l’Ocupació al Garraf, que té la voluntat consensuar i gestionar polítiques de foment de l’ocupació al territori.

 

En el marc d’aquest projecte s’han realitzat reunions i trobades amb representants polítics i tècnics dels ajuntaments de la comarca, representants dels sindicats i de les empreses, així com membres del NODE Garraf, Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf. La presentació i debat d’aquesta iniciativa continuarà durant els propers mesos, en Consell d’Alcaldies i també en reunions amb altres col·lectius i gestors per l’ocupació al territori com centres educatius, Mancomunitat Penedès Garraf, etc.


  • Consell d'alcaldies

    Consell d'alcaldies

  • Consell Comarcal del Garraf
  • Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8
  • 08800 Vilanova i la Geltrú
  • T 93 810 04 00
  • F 93 810 00 55