Consell Comarcal

El Consell Comarcal i els ajuntaments del Garraf es comprometen a inserir 55 persones de més de 30 anys

Divendres passat es van signar els convenis de col·laboració


12 d'abril de 2017 

Divendres passat es van signar els convenis de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles i Olivella pel desenvolupament del Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30  i més. Aquest programa, finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, busca facilitar la reincorporació de 55 persones de 30 anys i més al món laboral. En l’acte de signatura hi van participar Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf; Miquel Forns, alcalde de Sitges; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella; Narcís Pineda, regidor d’ocupació de Cubelles; Noelia López, regidora d’ocupació de Sant Pere de Ribes; Aurora Carbonell, regidora d’ocupació de Sitges i Jaume Carol, conseller delegat d’ocupació del Consell Comarcal del Garraf.

 

La signatura d’aquests convenis representa la continuïtat del compromís assumit pel consell comarcal i els ajuntaments del Garraf de treballar conjuntament per donar respostes a les necessitats de l’ocupació del territori, i es tradueix en el desenvolupament compartit de diversos programes com Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació per Joves, Formació i Treball i 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 anys i més.

 

El Programa 30 Plus es va iniciar a finals de l’any passat quan el Consell Comarcal del Garraf va sol·licitar al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya  -SOC– la subvenció en nom dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges.

 

En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria García Prieto va afirmar en roda de premsa que “el primer repte va ser posar-se d’acord  amb tots els ajuntaments implicats per avançar en l’execució d’aquest programa que era nou al país i també a la comarca”. Així mateix, García va dir que “un cop el SOC ha resolt aquesta subvenció positivament, ara hem treballar per a inserir laboralment a 55 persones en els diferents municipis de la comarca. Un projecte  que assumim amb la col·laboració i implicació dels ajuntaments en benefici dels ciutadans i ciutadanes dels seus municipis”. La presidenta també va explicar que “el mateix programa permet contractar tres prospectores d’empresa, que ens ajudaran a identificar què necessiten les empreses i després buscar els perfils de les persones en atur, per a aconseguir la seva reinserció al món laboral”.

 

Aquest programa implica tres eixos de treball: prospecció i assessorament d’empreses amb l’objectiu d’aconseguir contractes laborals per als participants, les empreses reben informació amb la finalitat que coneguin els beneficis de la contractació d’aquestes persones; orientació i acompanyament en el procés de contractació a les persones aturades de més de 30 anys per tal de generar un lloc de treball, i finalment es preveu una actuació de formació vinculada al lloc de treball. A través del programa es dissenyarà un pla formatiu de mínim 60 hores i màxim 150, que inclourà aspectes relacionats amb competències genèriques com comunicació, treball en equip, adaptabilitat, negociació, iniciativa, gestió de l’estrés, tractament de la informació i competència digital, entre d’altres.

 

En definitiva, el Programa 30 plus per a la inserció de persones desocupades de 30 anys i més contempla un complet procés de seguiment i treball compartit entre el participant, empresari i administracions públiques, a través de l’equip tècnic d’ocupació del Consell Comarcal del Garraf i amb la participació, imprescindible dels serveis d’ocupació de cada un dels ajuntaments implicats.


 • Signatura convenis ocupació

  Signatura convenis ocupació

 • Signatura convenis ocupació

  Signatura convenis ocupació

 • Signatura convenis ocupació

  Signatura convenis ocupació

 • Signatura convenis ocupació

  Signatura convenis ocupació

Enllaços relacionats