Consell Comarcal del Garraf

Glòria Garcia, nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf

La vilanovina Glòria Garcia Prieto assumeix la presidència del Consell Comarcal del Garraf arran de la renúncia de Gerard Figueras i Albà


12 de febrer de 2016Glòria Garcia Prieto, segona tinenta d'alcaldia i regidora de recursos humans, economia, hisenda i seguretat a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, va ser escollida per majoria, com a nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ahir en un ple extraordinari celebrat a la Masia d’en Cabanyes. Aquest canvi en la presidència es produeix arran de la renúncia de Gerard Figueras i Albà, que ha estat nomenat Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

 

Figueras va agrair “a tota la gent de la casa amb qui hem pogut compartir espais, de treball, de diàleg, de debat, d’oposició i de govern”. També va agrair l’actual govern comarcal, “per la seva disposició, les ganes de treballar i les ganes d’impulsar projectes”.

 

L’expresident del Consell Comarcal del Garraf va recordar la feina realitzada durant els sis primers mesos de la legislatura, l’aprovació del pressupost per a aquest any i l’impuls de diverses iniciatives com l’adhesió al Consorci de Promoció Turística del Penedès, la participació al Grup de treball comarcal del Pla Territorial Parcial del Penedès i la signatura de convenis amb algunes entitats de la comarca, que s’emmarquen en aquest àmbit. En aquest sentit, Figueras va afirmar que “els municipis del Garraf i també aquesta casa hem de ser capaços de liderar la nova definició territorial de país, amb la vocació de liderar l’àmbit que ens correspon, que ens és natural, que és l'àmbit del Penedès”.

 

García, primera dona que assumeix la presidència del Consell Comarcal, va iniciar el seu discurs d’investidura agraint la responsabilitat de l’anterior president davant l’ens comarcal i va fer un reconeixement al paper de totes les dones que arreu del país que s’esforcen per assolir els seus objectius. “És per mi tot un orgull posar de relleu el paper de la dona al capdavant de les institucions”, va afirmar.

 

La nova presidenta va comentar que assumeix aquest nou càrrec amb “voluntat de servei, de treballar i de fer xarxa, per posicionar aquest territori allà on tots volem que estigui, allà on ens mereixem”. També va manifestar la seva voluntat de treballar juntament amb els ajuntaments i amb els agents econòmics i socials, “sempre des del diàleg i des del consens”.

 

En relació a les voluntats de la seva presidència, García va afirmar que vol continuar el treball iniciat per l’anterior president, així com “desenvolupar una presidència que respongui a les necessitats del territori i de les persones que hi vivim”. En aquest sentit, la presidenta va assegurar que les dues forces polítiques del govern comarcal (CIU i PSC) continuaran treballant conjuntament per sumar i tirar endavant les dues prioritats que marcaran aquest mandat: “l’impuls de les polítiques socials que ajudin a aquelles persones que la crisi ha glopejat amb major virulència i l’impuls de polítiques de reactivació econòmica i territorial amb l’objectiu que la comarca sigui capaç de generar més oportunitats”.

 

Finalment, García va ressaltar el paper fonamental que han tingut els consells comarcals en la definició de l’autogovern a Catalunya, “un rol que hem de reivindicar en la confecció del nou país, perquè tenim el convenciment que des del municipalisme i la comarca, no podem deixar de ser protagonistes del futur”. “Els consells comarcals estan cridats a tenir cada cop més importància en el futur del nostre país, seguirem estat al costat de la Generalitat de Catalunya, del Parlament de Catalunya, perquè les catalanes i els catalans puguem escollir lliurement el nostre futur”, va afirmar.

 

La nova presidenta va finalitzar el seu discurs donant les gràcies a la seva família, a Josep Lluís Vidal i a Neus Lloveras. També va recordar Esteve Orriols, tot destacant la seva frase “Les actituds són més importants que les idees”.

 

 


 • Ple Comarcal

  Ple Comarcal

 • Ple Comarcal

  Ple Comarcal

 • Consell Comarcal del Garraf
 • Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8
 • 08800 Vilanova i la Geltrú
 • T 93 810 04 00
 • F 93 810 00 55