Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Les alcaldesses del Garraf continuen treballant conjuntament davant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19

Ahir es va fer una reunió telemàtica del Consell d’Alcaldies del Garraf per fer balanç de diverses actuacions conjuntes.


30 d'abril de 2020Ahir es va fer una reunió telemàtica del Consell d’Alcaldies del Garraf, amb la participació d’Abigail Garrido, presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes; Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles; Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i Mònica Gallardo, consellera comarcal adjunta a presidència.

 

Durant la reunió es va fer balanç de diverses actuacions conjuntes, engegades davant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. En primer lloc es va informar que la sol·licitud de gratuïtat dels peatges de l’autopista C-32, feta per les alcaldesses la setmana passada al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha estat desestimada.

 

Tot seguit es va analitzar l’informe de propostes d’actuació a la comarca “Covid-19. Reactivació de l’espai econòmic al Garraf”, que es va treballar en el marc del Pacte per a l’Ocupació al Garraf, amb el suport del Fòrum Hèlix Garraf i la participació de representants d’entitats públiques i privades, i l’informe ”Impacte econòmic i social de la Covid-19 al Garraf i Catalunya”, realitzat per la consultora Activa Prospect.

 

Les alcaldesses van fer una bona valoració del procés engegat en relació a la reformulació del Pacte i la participació de diversos agents en l’abordatge del futur de la comarca, i han coincidit en la necessitat de coordinació i de treball conjunt per a promocionar el consum de proximitat als municipis, entre d’altres accions. Els ajuntaments estudiaran aquests documents, i continuaran treballant amb la resta d'agents que participen al Pacte en l’elaboració d’un pla de contingència, des dels punts de vista social, econòmic i empresarial.

 

D’altra banda, durant la reunió es va compartir informació sobre la compra conjunta de material sanitari de prevenció, feta entre els municipis i el Consell Comarcal del Garraf a través de la Cambra de Comerç, que està pendent d’arribar i distribuir. Igualment, es va fer una valoració positiva de la campanya de distribució de la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria a través d’un servei de missatgeria, engegada a inicis d’aquest mes per donar suport al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.

 

Finalment, es va compartir la decisió dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Cubelles d’obrir properament les platges, de forma esglaonada i amb indicacions especials. S’aconsella a la ciutadania consultar als webs municipals les condicions de cada ajuntament per fer ús d’aquests espais.


  • Consell d'Alcaldies

    Consell d'Alcaldies