Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Garraf s'uneix per a distribuir la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria

Els ajuntaments i el Consell Comarcal donen suport al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf en la contractació del servei de missatgeria


8 d'abril de 2020Els sis ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf han unit esforços per donar suport al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès - Garraf (CSAPG) en la distribució de la Medicació Hospitalària de Dispensació Ambulatòria (MHDA) per a pacients en tractament.

 

El CSAPG ha dissenyat un pla de contingència per garantir que els i les pacients en tractament no hagin de desplaçar-se des del seu domicili fins a l'Hospital de Sant Camil per a recollir la medicació, mentre duri l’estat d’alarma per l’emergència sanitària derivada de la Covid-19.

 

El servei de farmàcia de l’hospital ha elaborat un llistat de pacients de risc en tractament amb MHDA, s’hi ha posat en contacte i ha planificat les entregues de medicaments. Es tracta de persones amb diferents patologies: esclerosi múltiple, nefrologia i tractament biològic, entre d’altres.

 

La primera fase del pla de contingència s’ha fet amb la col·laboració de persones voluntàries. Amb la previsió d’allargament del confinament, s’ha decidit fer l’enviament de la medicació al domicili de les persones usuàries de tots els municipis de la comarca a través d’un servei de missatgeria. L’empresa realitza dos tipus d'entregues: servei urgent, en cas que la medicació requereixi refrigeració; i servei normal, per la resta de casos.

 

En total s’atendran 370 pacients de la comarca. El cost del servei de missatgeria serà assumit per cada ajuntament en funció del nombre de pacients atesos de cada municipi.

 

Aquesta iniciativa ha estat impulsada conjuntament per les alcaldies, les regidories de serveis socials dels sis ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf, per facilitar als serveis sanitaris la seva feina i per garantir que la ciutadania no s’hagi de desplaçar per a recollir la medicació.

 

 

 

 


  • Hospital Sant Camil

    Hospital Sant Camil

Enllaços relacionats