Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Consell Comarcal del Garraf distribueix les targetes moneder als ajuntaments per a les famílies amb beca menjador

La Generalitat deCatalunya garanteix els ajuts de menjador durant l’emergència sanitària causada pel COVID-19


24 de març de 2020El Consell Comarcal del Garraf ha distribuït a les regidories de serveis socials dels ajuntaments de la comarca les targetes moneder que ha emès la Generalitat de Catalunya, a través dels Departaments d’Educació i de Treball, i Afers Socials i Famílies, per tal de garantir els ajuts de menjador durant l’emergència sanitària causada pel COVID-19. Els ajuntaments han organitzant diferents sistemes per fer arribar als infants i les seves famílies la targeta moneder, tot evitant que s’hagin de mobilitzar per a recollir-les.

 

La primera tramesa que ha rebut el Consell Comarcal del Garraf és de 1.814 de targetes i s’espera que properament arribin les 680 restants, per a cobrir els àpats dels 2.471 infants que tenen adjudicades les beques del 100% i del 50% del servei de menjador a la comarca.

 

La targeta moneder garantirà als menors beneficiaris d’ajuts de menjador, en els nivells educatius del segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, la continuïtat d’aquestes beques durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura de prevenció. En aquest sentit, s’ha carregat a cada família l'import de la prestació diària (4 € per dia i per infant) pels primers deu dies del tancament. Així, la targeta té un saldo de 40 € inicials.

 

Les targetes moneder podran ser utilitzades en qualsevol comerç d’alimentació que tingui datàfon. No cal operativa prèvia per activar-les, un cop lliurada es poden fer servir directament als establiments i seran vàlides durant un any.

 

Durant aquests dies els Departament d’Educació de Treball, i Afers Socials i Famílies han treballat conjuntament amb els consells comarcals de Catalunya i aquests amb la globalitat dels ajuntaments. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Garraf vol posar en valor el treball de les regidories dels àmbits de serveis socials de la comarca i vol agrair de manera especial als equips professionals dels ajuntaments i de l’ens comarcal, implicats en la gestió i distribució de les targetes a les famílies dels sis municipis.

 

 

Declaracions de la consellera adjunta a presidència, Mònica Gallardo

 


  • Foto Anna Auza_Unsplash

    Foto Anna Auza_Unsplash

  • Preguntes freqüents sobre l'ús de targeta moneder

    Preguntes freqüents sobre l'ús de targeta moneder

Enllaços relacionats