Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

La Universitat de Barcelona convoca el XV Premi de Recerca per a la Pau

El Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un guardó propi a la millor recerca de batxillerat per a la pau provinent de la comarca.


14 de gener de 2020La Universitat de Barcelona, a través de la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE), ha convocat la quinzena edició del Premi de Recerca per a la Pau, al qual es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin fet estudiants matriculats als centres educatius catalans durant el curs 2019-2020 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

 

Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes o la interculturalitat.

 

Els objectius del guardó són promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

 

Des de la cinquena edició del certamen, el Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un premi propi a la millor recerca per a la pau provinent d’algun centre educatiu de la comarca, segons es reculli al veredicte del jurat. El guardó consisteix en un lot de productes de comerç just per a l’estudiant, que es lliurarà el mes de juny.

 

El suport de l’ens comarcal al Premi de Recerca per a la Pau s’emmarca en el Programa Garraf per la Pau, que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau al territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.

 

El premi el resol un jurat interdisciplinari format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona que, per elegir el treball guardonat, té en compte els criteris següents:

 

 • La vinculació i coherència del treball amb la cultura de pau.
 • El raonament crític i el rigor metodològic de la recerca.
 • La integració de les dimensions local i global de la temàtica.
 • L’originalitat.
 • La contribució de la recerca per dotar de contingut la cultura de pau.

 

Per optar a la present edició dels guardons, els treballs s’han de presentar a la Fundació Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 27 de març de 2020. Els treballs dels centres educatius del Garraf també es poden presentar a la seu del Consell Comarcal del Garraf de la Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8 a Vilanova i la Geltrú.


 • Lliurament XIV Premi Recerca per a la Pau

  Lliurament XIV Premi Recerca per a la Pau

 • Cartell XV Premi de Recerca per a la Pau

  Cartell XV Premi de Recerca per a la Pau

Documentació adjunta

Enllaços relacionats