Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Pablo Valero, alumne de l’Institut Manuel de Cabanyes, guanya Premi de Recerca per a la Pau del Garraf

El jurat ha valorat el treball “Hacia Dios, por el amor y la ciència" sobre el moviment espiritista, per la seva redacció, estructura i originalitat


31 de maig de 2019Dimecres passat es van donar a conèixer els treballs guardonats dins la convocatòria del Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de batxillerat impulsat per la Fundació Solidaritat UB, amb premi propi a la comarca, atorgat pel Consell Comarcal del Garraf.

 

El premi del Garraf s’ha concedit a Pablo Valero Moreno, alumne de l’Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú pel treball “Hacia Dios, por el amor y la ciencia”, sobre el moviment espiritista. El jurat, format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona, n’ha valorat la redacció, l'estructura i l'originalitat de "posar de relleu un col·lectiu social i de pensament poc conegut i, en particular, la seva crítica antimilitarista, que entronca amb els valors de la cultura de pau".

 

L’objectiu del treball és posar en valor l'espiritisme com a moviment antimilitar i progressista, i com a peça important per al desenvolupament del segle XIX. L’estudi inclou la història d’aquest moviment, les seves figures més representatives i la seva presència a la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.

 

En aquesta edició del Premi, s’han presentat 58 treballs, elaborats per 70 estudiants de batxillerat de 50 centres educatius d’arreu de Catalunya. En la categoria general s’ha guardonat el treball “La música dels catalans deportats als camps de concentració nazis. Buscant la llum dins la barbàrie”, de l’estudiant Ariadna Gómez, de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell de Barcelona.

 

La Fundació Solidaritat UB convoca anualment aquest premi per promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca. Des de la cinquena edició del certamen, el Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un guardó propi al millor treball de recerca per a la pau provinent d’algun centre educatiu de la comarca, segons el veredicte del jurat.

 

La presentació del treball guardonat amb el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf tindrà lloc el divendres 7 de juny a les 12 h, a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, amb la participació de l’estudiant Pablo Valero; el professor i tutor de la recerca, José Manuel Cuartielles; la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria García i la coordinadora del Programa d’educació per a la pau, els drets humans i la ciutadania global de la Fundació Solidaritat UB, Nuria González.

 

El suport al Premi de Recerca per a la Pau s’emmarca dins el Programa Garraf per la Pau que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau en el territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.

 

 


  • Portada treball

    Portada treball

  • Cartell XIV Premi de Recerca per a la Pau

    Cartell XIV Premi de Recerca per a la Pau

Enllaços relacionats