Consell Comarcal del Garraf

Vilanova i la Geltrú homenatja Alexandre de Cabanyes amb dues exposicions i l'edició d'un llibre

El Museu Víctor Balaguer i la Masia d'en Cabanyes acullen dues mostres pictòriques, comissariades per Oriol Pi de Cabanyes i Esther Alsina


16 de febrer de 2018Vilanova i la Geltrú homenatjarà al pintor Alexandre de Cabanyes amb dues exposicions i l'edició d'un llibre. "La captura de l'instant" a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i "L'entorn perpetuat" al Centre d'interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d'en Cabanyes, són les dues mostres que faran un extens recorregut per l'obra de l'artista vilanoví. Oriol Pi de Cabanyes, nét del pintor, i Esther Alsina en són els comissaris. La inauguració serà el dissabte, 24 de febrer, a les 12 h del migdia.

 

L'objectiu de les exposicions i l'edició del llibre és recuperar la figura i l'obra d'Alexandre de Cabanyes, poc reconeguda, tant en l'àmbit local com en l'àmbit nacional. La doble mostra té la seva raó de ser en el protagonisme i la presència que Cabanyes va tenir al llarg de la seva vida, al Balaguer i a la Masia. A "La captura de l'instant" es mostren per primera vegada obres procedents de molt diverses col·leccions, públiques i privades, que permeten visualitzar la vigència i els valors d'una llarga trajectòria pictòrica.

Pel que fa a la Masia d'en Cabanyes, és l'espai on el pintor tenia el seu taller, l'indret on van créixer els seus quatre fills, i a on anaven a trobar-lo des de grups escolars fins als personatges més il·lustres. "L'entorn perpetuat" mostra la vida constantment recreada en paisatges de proximitat i retrats d´amics i familiars.

D'altra banda, el dia 21 de febrer a les 7 de la tarda, al saló de plens de l'Ajuntament es presentarà el llibre "Alexandre de Cabanyes. 1877-1972. L'últim modernista".


  • Fons Alexandre de Cabanyes

    Fons Alexandre de Cabanyes

Enllaços relacionats

  • Consell Comarcal del Garraf
  • Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8
  • 08800 Vilanova i la Geltrú
  • T 93 810 04 00
  • F 93 810 00 55