Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Pacte per a l'Ocupació del Garraf


El Pacte per a l'Ocupació del Garraf pretén ser un full de ruta de les actuacions en l'àmbit de l'ocupació a la comarca en el període 2018-2020. Un acord marc que també funcionarà com a instrument de detecció de necessitats i de planificació de les actuacions formatives i ocupacionals en el territori.

 

Aquesta eina de concert va ser signada el 31 de juliol pel Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, l'Agència de Desenvolupament Node Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya, els sindicats UGT i CC.OO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, i la Generalitat de Catalunya a través del Departament d'Ensenyament, com a representació de la participació dels instituts en el procés de concertació.  

 

Per una banda, el Pacte dóna resposta a les conclusions obtingudes durant la Jornada sobre l'Ocupació al Garraf, realitzada el 23 de novembre de 2016. En aquesta taula va quedar palès que calia disposar d'un coneixement profund i acurat de la situació de l'ocupació en el territori i fer una aposta per implementar projectes de millora i dinamització del mercat de treball comarcal.

 

Per l'altra, el Pacte s'enquadra en el nou marc legal establert per la Llei 13/2015, del 9 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Aquesta llei pretén fomentar la concertació territorial per tal de coordinar i integrar les actuacions ocupacionals.

 

 

Objectius:

 

  • Coordinació entre diferents actors en matèria d'ocupació
  • Optimització dels recursos i potencialitats de la comarca
  • Direcció dels recursos formatius i ocupacionals cap a aquelles activitats que estan generant ocupació a la comarca
  • Lluita contra la precarietat laboral, el baix nivell adquisitiu, la temporalitat, parcialitat i l'estacionalitat dels contractes
  • Treballar per un mercat laboral a la comarca més inclusiu i lliure de discriminacions de gènere.

 

Línies de treball: 

 

  • Ocupació
  • Innovació sociotecnològica
  • Ocupació en l'àmbit de la dependència
  • Formació
  • Retenció del talent i emprenedoria 


Adreçat a:

 

Ajuntaments i entitats i organismes que desenvolupen polítiques i actuacions formatives i ocupacionals a la comarca.

 

 

Calendari/Horari:

 

Dilluns a divendres de 8 a 14.30 h
Dijous de 8 a 14 h i de 15.30 a 19 h

 

Contacte:

 

93 810 04 00 (Ocupació)